Bækken smerter

af Lotte Raal

I 2007 var jeg gravid med Filuka som er mit første barn. Jeg var sygmeldt 2md før jeg skulle gå på barsel pga mit bækken. En smerte, der kunne tage glæden væk ved, at vente sig... hvis jeg bevægede, mig for meget skulle, jeg ligge i sengen de næste 24 timer. Den eneste hjælp jeg kunne få af kommunen var, en stang med en tang i enden til, at tage strømper af/på med – så det var ikke meget... det gav dog et smil på læben i en tid hvor der konstant var bækkensmerter -et tilbud som man kun kunne plukke naboens æbler med.

Jeg fik Filuka efter 12 timers smerte, som var ubeskriveligt... intet kunne tage bækken smerter – jeg fik "bistik", epidurale, akkupunktur, varmt vand – alt der var på "menukortet", men lige lidt hjalp det.

De første to måneder efter min fødsel, var jeg til fysioterapeut, gymnastik, svømmning m.m. Jeg blev meget ulykkelig, over jeg konstant havde ondt i bækknet og min barnevogn bare stod der. Det var planen, at jeg skulle trille min prinsesse rundt i "verden" og vi skulle have en masse oplevelser sammen... men jeg kunne ikke gå særlig langt.

En dag sagde min massør, at jeg skulle prøve Liselotte Amby, hun lavede kranio-sakralterapi..? Hvad var det mon? Jeg var villige til, at prøve hvad som helst. Jeg kom på briksen og Liselotte mærkede forsigtig på min krop. "Lotte, om lidt kommer det til, at mærke lidt underligt i den krop... som dit bækken glider på plads... bagefter kommer der en varme" ja... ja tænkte jeg, du tager jo ikke engang fat, men hun havde ret. Følelse af to led glider i hak og kroppen bliver hel igen var fantastisk. Jeg gik derfra, med et bækken der sad på plads og uden den konstant smerte, som om der sad noget i klemme.

Jeg har efterfølgende, været ved Liselotte nogle gange for, at holde bækknet på plads.

2009 fil jeg min anden prinsesse. Med hjælp af Liselotte kom jeg igennem min graviditet, uden de vilde bækkensmerter. Jeg var utrolig bange for at føde, men Liselotte guide min mand, til hvordan man holder bækkenet på plads, under en fødsel – jeg fødte på 2 timer uden nogen form for smertestillende.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale Liselotte Amby.©2012 KST Huset