En behandling⁄hvordan foregår det

Behandlingsformen består af forskellige teknikker, der alle har ”det blide tryk” til fælles. Det vil sige, at terapeuten med meget let hånd og blide fingre trykker eller masserer specielle steder på dit hoved, nakke, ryg og korsben.

I mange tilfælde vil klientens bækken, ryghvirvler og nakkehvirvler være skæve. Det kan begrænse KST behandlingens effekt betydeligt. I givet fald vil behandleren først rette disse knogler. Også denne behandling er kendetegnet ved ”det blide tryk”

Det er i øvrigt yderst behageligt at modtage en KST behandling. Klienten vil opleve en dyb form for afspænding. Ikke mindst når terapeuten giver sin klient det såkaldte ”stillepunkt” – en lille let søvn som en dvaletilstand, hvor kroppen slapper fuldstændigt af.

Under behandlingen ligger klienten på en briks, typisk på ryggen og med tøj på. Ved eventuel opretning af bækken, ryg- og nakkehvivler ligges både på ryggen og på maven, og med løs/afført skjorte eller bluse. Børn og især spædbørn kan også modtage behandling siddende eller båret – af pårørende eller terapeuten (se evt. afsnit om børn).

En behandling varer typisk 60 min for voksne, max 30 min for børn og max 20 min for spædbørn. Behandlingens effekt kan normalt opleves efter første behandling. I mange tilfælde vil en enkelt eller 2-3 behandlinger gøre underværker – og i andre tilfælde vil en behandling med jævne mellemrum være nødvendig afhængig af årsagen.

©2012 KST Huset